събота, 15 януари 2011 г.

Нова година, нов късмет, нов блог

Aller guten Dinge sind drei

Когато стартирах този блог все още нямах ясно оформен план как ще изглежда съдържанието му. Идеята ми беше да пиша основно за ежедневието ни като камерен ансамбъл. Смятах, че е по-добре да избягвам детайли относно странични проекти. (Въпреки че от определена гледна точка и триото ни е страничен проект.) В работата си обаче сме "обречени" на разностранност. Обединяващото звено е именно музиката. Беше ми пределно ясно, че ще има и публикации, посветени на класическата музика изобщо, както и на камерната в частност. Може би е наивно, но наистина не очаквах те да вземат превес. От друга страна съвсем съзнателно избягвах и продължавам да избягвам да пиша за неща, които нямат никакви допирни точки с основната тематика на блога.

Ето че 2 години по-късно, картината до голяма степен се изясни. Явно е, че основната тема на блога всъщност е камерната музика, а публикациите, свързани с триото са по-скоро нещо като (не съвсем) редовна рубрика. В този ред на мисли ми се струва напълно логично да променя адреса на страницата. Вместо на досегашния http://piano-trio-grimm.blogspot.com, ще можете да ни намерите на http://keys2bows.blogspot.com. Следващите 5 публикации ще излизат паралелно на двата сайта, защото старият адрес ще остане активен още няколко седмици. Платформата (blogger) засега остава непроменена, защото съм на мнение, че все още далеч не съм се възползвал напълно от всичките възможности, които предлага.

Толкова за първата промяна. Втората е свързана с честотата на публикуване и "тежестта" на публикациите. Факт е, че не мога да се дисциплинирам да публикувам редовно. Също така когато пък най-сетне се хвана сериозно да пиша, се получават километрични постове. Точно като този. Затова вместо както миналата година да си пожелая да публикувам по-често, тази година си пожелавам да публикувам по-леки постове, но по-редовно. Надявам се с това да не отблъсна редовните си читател(к)и. За моя огромна изненада се оказа, че има такива, да.

Третата промяна (защото всички хубави неща идват по три, както гласи една стара немска поговорка) е факт от доста време, но все отлагах да споделя. Накратко: тъй като Краси в момента е страшно заета с подготовката си за соловия си дипломен изпит се наложи да потърсим нов/a челист/ка. Ето как трио Грим вече си има две челистки. Повече подробности - в някоя от следващите публикации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар