сряда, 28 септември 2011 г.

Изгубени//намерени

Една чернова, залежала от миналата седмица:

Това лято попаднах на сравнително млад немски блог, посветен на по-малко известни или съвсем забравени класически композитори. Реших непременно да го добавя във връзките, както и да пиша за някои от композиторите, споменати там. Това беше преди около 2 месеца.

Тази седмица сметнах, че е дошъл подходящ момент. След доста дълго ровене в blogspot, history-то на браузъра, както и в не-винаги-услужливата ми памет, най-сетне го намерих. Или по-точно намерих адреса. На него сега се отваря съобщение, че блогът е изтрит от автора.

Нямам обяснение за подобно развитие. Сега ме е яд, че не си копирах имената на всички композитори, които привлякоха вниманието ми, разчитайки, че ще ги намеря там по всяко време. Остана само един съвременник на Хайдн, за когото ще пиша някой път. (По възможност не чак след 2 месеца.)

Линквам въпросния блог тук с надеждата един ден авторът му да размисли и отново да пропише в него. А дотогава тази публикация и празният линк в нея ще ми напомнят с присъствието си като видя нещо, което си струва, веднага да го споделям.

Това беше черновата от миналия петък. Снощи съвсем случайно попаднах на въпросния блог, който си изглежда точно както го помня, но е на нов адрес. За мое съжаление от юли насам няма нови публикации, но и да не се появят повече такива, дори само с тези, които са там, блогът си заслужава един преглед.

И за да не съм съвсем голословен в обещанията към себе си, междувременно попаднах и на Unsung Symphonies. Авторите го описват като "A blog dedicated to exposing and exploring lesser-known symphonies."

Няма коментари:

Публикуване на коментар